MUZICA NOUA

UN ADEVARAT SURFER.

Povestea Wikileaks

Documentarul a fost realizat de doi oameni de televiziune din Suedia, Jesper Huor si Bosse Lindquist. Cei doi au calatorit in tarile care au jucat un rol important in scandalul mediatic provocat de Wikileaks. Au luat interviuri, au vorbit cu oamenii cheie din spatele siteului, dar si cu cei pe care acesta i-a vizat.

- CODEX ALIMENTARIUS-

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latină şi se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comerţ Codex Alimentarius este acum finanţată şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS, ce aparţine Naţiunilor Unite, ONU) şi FAO (Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a SUA).
Codex Alimentarius este o colecţie de standarde alimentare adoptate la nivel internaţional, care au ca scop declarat protecţia sănătăţii consumatorilor şi asigurarea practicilor corecte în comerţul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude şi pentru distribuţia către consumator, prevederi în ceea ce priveşte igiena alimentară, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare şi prezentare, metode de analiză şi prelevare. În realitate, Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Starea de spirit care predomină în cazul mondializării chimiei farmaceutice explică în mare parte desfiinţarea sistematică a inovatorilor ştiinţifici independenţi din ultimii 50 de ani. Această industrie foloseşte orice mijloc pentru a-şi păstra locul pe piaţă în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilă tratarea şi vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri.

Scoaterea în afara legii a oricărei informaţii referitoare la medicina alternativă va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri şi mai mari acestei industrii mondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturiste în cazul multor boli grave, descrie această situaţie astfel: „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani pe seama bolilor cronice, şi nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-şi asigura menţinerea şi chiar creşterea pieţei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele şi nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor... Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni.

Viitorul alimentației

Acest film documentar este o investigație minuțioasă despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor modificate genetic și neetichetate, care au năvălit în magazine în ultimii ani. Filmul dă voce fermierilor care au au fost afectați de aceste thnologii. Implicațiile asupra sănătății oamenilor, politicile guvernamentale și globalizarea fac toate parte din multele Vezi documentarul »

Food Inc. este un documentar lansat in 2009 care expune sistemul alimentar industrializat din USA, repercusiunile ecologice ale acestui sistem, precum si alte chestiuni precum sanatatea in raport cu ceea ce mancam, economia atat locala cat si globala in acest context si nu in ultimul rand drepturile fortei de munca din acest domeniu. Motto acestui documentar "You'll never look at dinner the same way"

MITRALIERA (documentar)

A schimbat total faţa războiului. Poate distruge duşmanul de la doi kilometri depărtare sau de la doar doi metri. E arma care domină câmpul de luptă modern, mecanismele ei fiind perfecţionate mai bine de 150 de ani. Acest film documentar prezintă istoria mitralierei. Vezi documentarul »

Povestea apei imbuteliate

Un documentar animaţie despre apa îmbuteliată în sticle de plastic. Este mai bună decât apa de la robinet? Căci de costat costă de cam o mie de ori mai mult. Şi are impact asupra mediului? Vedeţi ce impact are la fiecare din stagiile de producţie, transport, folosire şi apoi tratarea sticlelor de plastic.

.

INTUNECAREA GLOBALA

Intunecarea globala este un termen mai putin cunoscut decat incalzirea globala, dar asta nu inseamna ca este mai putin periculos. Fenomenul este creat de reducerea graduala a cantitatii de lumina care ajunge la suprafata Pamantului, observata de-a lungul catorva decade, de cand au inceput masuratorile sistematice in anii ’50. Se crede ca se datoreaza cresterii numarului de particule poluante (fum, praf etc) eliberate in atmosfera prin activitati umane. Efectul variaza de la o locatie la alta, dar global cantitatea de lumina care atinge suprafata Pamantului a scazut cu 4% intre 1960 si 1990. Intunecarea globala creeaza un efect de racire asupra Pamantului care ar fi putut masca partial efectul de sera si al incalzirii globale. Acest lucru il face deosebit de periculos.

Colapsul Economic al Argentinei (Intreg)

<iframe src="http://www.jurnalul.ro/index.php?section=webcam&screen=widget&id=275" hspace="0" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" scrolling="no" vspace="0"  width="300" height="436"></iframe>
<iframe src="http://www.jurnalul.ro/index.php?section=webcam&screen=widget&id=275" hspace="0" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" scrolling="no" vspace="0"  width="300" height="436"></iframe>
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one